Philips Fruittuin

Geniet van de Brabantse boomgaard op zijn allermooist! Van speeltuin tot speurtocht, van rondleiding tot excursie en van picknick tot appelplukdag. Voor jong en oud is er van alles beleven in de Philips Fruittuin! Naast het bezoekerscentrum is er een pannenkoekenhuis en een landwinkel met streekproducten en vers fruit uit de boomgaard. Ontdek hoe de fruitteler zijn werk doet en wat er allemaal bij het telen van appels en peren komt kijken.

Een kijkje in de Boomgaard

Philips Fruittuin is opgericht door Anton Philips als werkverschaffingsproject. Het is een boomgaard van 12 hectare met appel-, peren- en pruimenboren. Het fruit wordt met respect voor de natuur geteeld. Heb je altijd al willen weten hoe het telen van fruit in zijn werk gaat? Kom dan een kijkje nemen achter de schermen.

Ook voor kinderen is de boomgaard een beleving! Vier je verjaardag samen met je vriendjes en vriendinnetjes en loop een speurtocht met spelletjesparcour dwars door de boomgaard.

(H)eerlijke lekkernijen

De appels en peren, die rechtstreeks van de boomgaard komen, zijn te koop in de Landwinkel. Naast het eigen fruit en de sappen, verkopen ze ook een groot assortiment ambachtelijke producten uit de streek en biologische producten. Van vergeten groenten tot speltbrood, tot chutney en kaas, van boerenijs tot appelchips.