Oisterwijkse Bossen en Vennen

In de Oisterwijkse bossen en Vennen hoef je jezelf nooit te vervelen! Fiets of wandel langs de vennen, bewandel de tot nog toe onbekende paden en kijk je ogen uit bij het aanzicht van de prachtige reeën en spechten die het gebied telt. Allerlei vogels kun je op het water zien badderen: futen, aalscholvers enverschillende eenden, zoals de tafeleend, kuifeend en de wintertaling.

Ga op avontuur

Ruik, proef en ontdek de natuur van Oisterwijk bij bezoekerscentrum en horecagelegenheid Groot Speijck! Bij het bezoekerscentrum kun je van alles doen: een spannende speurtocht, boeiende excursie of een kinderfeestje vieren. Of ga zelf op pad en wandel of fiets door de bossen en langs de vennen. Na een lange wandeling of fietstocht kom je hier lekker op adem!

Speelnatuur van OERRR

Direct achter het Bezoekerscentrum in Oisterwijk ligt de Speelnatuur van OERRR. Kinderen kunnen hier naar hartelust spelen in een echt bos. Een gedeelte van het bos is ook toegankelijk gemaakt voor kinderen met een beperking, zodat zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes hutten kunnen bouwen en met water kunnen spelen. Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een apart bosje met een zandbak en een boomstammenpaadje.

Fiets- en wandelroutes in de Oisterwijkse Bossen en Vennen