Oertijdmuseum De Groene Poort

Oog in oog met levensechte dinosaurussen

Oertijdmuseum De Groene Poort is het grootste geologische museum van Nederland. Wandel langs de verschillende landschappen uit de oertijd en ontdek prachtige fossielen en andere bijzondere vondsten. Waan je in de prehistorie en bekijk bijvoorbeeld het skelet van Brachiosaurus: een van de grootste landdieren die ooit geleefd heeft. Het skelet is maar liefst 12 meter hoog en 23 meter lang. In de museumtuin komen de levensgrote dinosaurussen tot leven. Raak ze aan en hoor ze zelfs brullen! Sta ook oog in oog met een van de oudste mensen die ooit heeft geleefd. Een leerzame dag, voor jong en oud.

Het museum biedt de grootste permanente expositie van dinosaurusskeletten, fossielen en andere bijzondere vondsten uit de oertijd.

Dagje uit voor jong en oud

Wandel door de speciaal aangelegde Oertijdtuin en ga terug in de tijd naar onder andere het trias, jura en krijt tijdperk. Bekijk de planten met bijzondere eigenschappen. Ken jij de benzinestruik, kiespijnboom en de zakdoekjesboom? Ontdek de verschillende soorten bomen die we ook als fossiel kennen, zoals de Sequoia, Magnola en Ginkgo.

Een bezoek aan het Oertijdmuseum is een dagje uit voor jong en oud. Een hapje of drankje doe je binnen of buiten, tussen de dinosaurussen. Terwijl de kinderen spelen in de grote buitenspeelplaats, vraag jij je af hoe het zou zijn geweest om in de Oertijd te leven.

Bewegende dinosaurussen

In de Oertijdtuin sta je, voor dat je het weet, tegenover de gevaarlijke tyrannosaurus Rex of de enorme Diplodocus (langnek dinosaurus). Je ziet niet alleen hoe ze eruit zien… Je kunt ze ook aanraken of zelfs horen ademen of brullen! Alleen voor de échte waaghalzen. Durf jij het aan?