Kasteel Nemerlaer

Landgoed Nemerlaer is vooral kenmerkend vanwege haar familiegeschiedenis. Op dit moment wordt het kasteel nog steeds bewoond en kun je er een rondleiding krijgen. In het souterrain is een café gevestigd, waar je onder het genot van een hapje en drankje kan genieten van de authentieke ambiance. Daarnaast vinden er vaak culturele en publieke activiteiten plaats, zoals exposities, workshops en concerten. Ook is er veel te zien en te beleven rondom kasteel Nemerlaer!

Wandelen door een spannende familiegeschiedenis


Duik mee in de geschiedenis van het kasteel tot de familie het kasteel verkocht aan het Brabants Landschap. Het kasteel was jaren niet onderhouden, net als de omgeving. Maar momenteel is het uitgegroeid tot een prachtig gebied. Leer alles over het leven van toen en over de geschiedenis door de jaren heen van dit landgoed.

Waan je in andere tijden

Door de prachtige architectuur van het kasteel zal je je geheel wanen in andere tijden. Het slot is verbouwd in de stijl van de neogotiek, dit is terug te zien in het smeedwerk voor de ramen en vensters. Je ziet er allerlei mathematische figuren in, zoals cirkels, ellipsen en parabolen. Het kasteel is omringd door een prachtige natuur, rond het kasteel broeden kleine bonte spechten en wielewalen en rond het water van de Nemer zit ’s winters de grote gele kwikstaart.  In het gebied zijn ook reeën te bewonderen. Vlot springend over de kleine weilandjes. Ervaar het gebied rondom kasteel Nemerlaer zelf!