De Glazen Boerderij in Schijndel

Ontdek een unieke boerderij van glas

De Glazen Boerderij is niet zomaar een boerderij, maar een prachtig stukje kunst in het natuurgebied rondom Schijndel. Het idee van de Glazen Boerderij is dat men op afstand een boerderij ziet, zoals er altijd vele in de Schijndelse omgeving hebben gestaan. Wanneer je dichterbij komt zie je dat de buitenkant van de boerderij gevormd wordt door geprint glas. Dit concept verbindt moderne kunst met de Brabantse natuur en is uniek in Nederland!

 

 

Een overweldigende beleving

Zeker 's avonds is de Glazen Boerderij een bezoekje waard. Deze wordt van binnenuit verlicht en zorgt voor een overweldigende beleving. Daarnaast is de boerderij, met een oppervlakte van 1600m2, veel groter dan haar lokale voorbeeld-boerderijen. De Glazen boerderij is een verzamelpunt voor winkels, restaurants, kantoren en het welness-centrum in Schijndel. Perfect voor een gezellig dagje uit met de hele familie!

Schijndel

Al jarenlang heeft het Hart van Schijndel een prachtige kerk, die de laatste jaren een steeds minder belangrijke positie heeft gekregen. Dit was te wijten aan het feit dat de te grote markt de aandacht van dit monumentale gebouw afleidde. Met de komst van de Glazen Boerderij is de kerk weer meer in het oog gaan springen. Immers zorgt de kleinere markt ervoor dat men ook rondom de kerk activiteiten plant. Het Hart van Schijndel is zeker een bezoekje waard!