Toparchitectuur

In Het Groene Woud vind je veel bijzondere gebouwen. Ze maken straten en pleinen sfeervol en tot een gezellige plek om te vertoeven. Eén van die gebouwen is De Glazen Boerderij in Schijndel. Het is een uitvergrote, gemiddelde Schijndelse boerderij in glas. De boerderij zorgt voor nostalgie in het hart van het dorp. Dat gevoel wordt versterkt door het erf dat eromheen is aangelegd. In de boerderij vind je winkels, restaurants, kantoren en een welnesscentrum. De boerderij is toegankelijk voor publiek.

Rondleidingen

Vlakbij De Glazen Boerderij bevindt zich het Museum Jan Heestershuis waar ook VVV agentschap Schijndel is gevestigd. Een film, een maquette en een informatiehoek bieden meer inzicht in de voorgeschiedenis, de achtergronden en het ontwerp van De Glazen Boerderij. Naast informatie over De Glazen Boerderij, kun je bij de VVV ook terecht voor alle toeristische informatie over het dorp Schijndel en Nationaal Landschap Het Groene Woud.

Ook is het mogelijk om een rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij te boeken. Een gids (architect, ingenieur of vormgever) vertelt u m.b.v. een PowerPoint presentatie het verhaal over de totstandkoming van De Glazen Boerderij en aan de hand van een maquette over de verschillende printlagen die zijn toegepast.