Sporten in een vorstelijk landschap

Abdij Koningshoeven is het ideale vertrekpunt om Het Groene Woud te verkennen. Het ligt vlakbij het Landschapspark Moerenburg waar je heerlijk kunt wandelen. Daarnaast zijn er fietsroutes beschikbaar die je vanaf het trappistenklooster door karakteristieke dorpjes als Oisterwijk en Oirschot leiden. Enkele hiervan zijn te vinden op de website van Abdij Koningshoeven. De routes zijn ook te downloaden voor een GPS-apparaat. Het trappistenklooster leent zich prima als vertrekpunt voor je wekelijkse hardlooprondje!

Trappistenbier

Binnen de muren van klooster Abdij Koningshoeven brouwen de Benedictijner monniken het ambachtelijke trappistenbier La Trappe. Met geduld, passie en traditioneel vakmanschap worden onder deze merknaam onder meer La Trappe Tripel, La Trappe Blond en La Trappe Isid’or gebrouwen. Naast een brouwerij van ambachtelijke bieren, is Abdij Koningshoeven een geliefde plek om te bezoeken. Geniet te midden van de prachtige tuinen van een heerlijke lunch en de trappistenbieren, ontdek de rijke historie van het klooster tijdens een excursie of boek samen met familie of vrienden een bierproeverij.

De bieren van Abdij Koningshoeven zijn de enige in Nederland die de naam ‘Trappistenbier’ mogen dragen. Een biersoort krijgt deze naam alleen wanneer het binnen de muren van een trappistenklooster, onder het toezicht en de verantwoordelijkheid van de monniken gebrouwen wordt.