Lekkere producten uit de streek

In Het Groene Woud ontdek je de heerlijkste streekproducten. Van ambachtelijk bier, speltbrood en wijnen tot frisse sapproducten. Een belangrijk ingrediënt voor veel producten uit Het Groene Woud is de graansoort spelt. Hier wordt onder meer bier, brood, maar ook pannenkoekenmeel en bloem van gemaakt. Spelt en andere granen worden hiervoor op ambachtelijke wijze gemalen. Zo ook bij de Kerkhovense Molen in Oisterwijk.

Uniek historisch karakter

De Kerkhovense Molen heeft een uniek historisch karakter. Het is een monumentale stellingmolen uit 1895. Daarvoor stond er een houten standerdmolen, deze werd in 1895 verwoest. Het is de enige overgebleven molen in Oisterwijk. In deze molen zit een winkel waar je eigen meelproducten, bakbenodigdheden en streekproducten kunt kopen. Daarnaast ben je ook van harte welkom voor een kop koffie. Zowel binnen in de sfeervolle ruimte als buiten op het terras is het heerlijk vertoeven. Wil je graag een excursie of een demonstratie? Ook dat kan bij de Kerkhovense Molen. De vrijwillige molenaars staan voor je klaar om er alles te vertellen! Kijk hiervoor eens op www.kerkhovensemolen.nl.

GraanGoed

Als molenaar van spelt is de Kerkhovense Molen één van de partners van het initiatief GraanGoed. De partners van GraanGoed dragen allemaal bij aan het productieproces van streekeigen speltproducten. Het spelt wordt geteeld op de bolle akkers in Liempde, gemalen bij onder meer de Kerkhovense Molen, gebakken bij Bakkerij Bekkers in Nijnsel en gebrouwen bij Sint Servattumus in Schijndel. Op de website van GraanGoed vind je de prachtige Molenfietsroute. Je kunt de route starten vanaf de Kerkhovense Molen en vanaf de Spoordonkse Watermolen, waar ook spelt wordt gemalen. Onderweg kom je meerdere molengebouwen en restanten van molens tegen.

Proef de lekkerste streekproducten