80 prachtige vennen

De Oisterwijkse Bossen en Vennen liggen ten zuiden van Oisterwijk, aan weerszijden van de weg naar Oirschot. In het uitgestrekte gebied van 410 hectare liggen tientallen vennen, ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Op het water van de vennen zie je allerlei soorten vogels: futen, aalscholvers en eenden, zoals de tafeleend, kuifeend en wintertaling. De bossen rondom de vennen zijn vanaf de negentiende eeuw aangeplant. Er groeien voornamelijk grove dennen en enkele verwilderde robinia’s. In het gebied vind je veel kronkelpaadjes die je langs de vennen leiden.

Bezoekerscentrum Oisterwijk

Midden in de Oisterwijkse Bossen en Vennen ligt Bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten, tevens bezoekerscentrum van Het Groene Woud. Hier kun je genieten van een lunch of maaltijd op het terras of uitrusten na een wandel- of fietstocht. Ook voor kinderen is van alles te beleven. Zij kunnen deelnemen aan een spannende speurtocht of hun kinderfeestje vieren. Daarnaast organiseert Natuurmonumenten regelmatig activiteiten voor volwassenen, zoals wandelingen onder leiding van een gids. Bezoekerscentrum Oisterwijk is het ideale vertrekpunt voor een wandeling of fietstocht. Op de website van Natuurmonumenten vind je allerlei  routes.

Streekpark Klein Oisterwijk

Aan de zuidzijde van de Oisterwijkse Bossen en Vennen vind je het Streekpark Klein Oisterwijk, ook bezoekerscentrum van Het Groene Woud. Hier ervaar je het unieke van de streek en proef je echte Brabantse gezelligheid. Het is de perfecte locatie voor een meerdaags verblijf in Het Groene Woud. Overnachten op het vakantiepark, lunchen of dineren in ’t Klauterwoud, proeven van de lekkerste streekproducten in het Streekcafé en vergaderen en feesten op een bijzondere locatie:  het is er allemaal mogelijk!