600 kilometer wandelpad

In de voortuin van ’s-Hertogenbosch ligt Het Bossche Broek. Het is een van de weinige natuurgebieden dat zo dicht bij de historische kern van een stad ligt. Het Bossche Broek is bekend vanwege zijn uitbundige plantengroei met zeldzame soorten als moeraskartelblad en veenpluis.

Het gebied ligt in een laag gedeelte van de provincie. Juist daarom werd hier 's-Hertogenbosch gebouwd. De hoge zandrug met de natte moerasgronden daaromheen maakten het de vijand moeilijk om de stad aan te vallen.

Wandelroutes

In Het Bossche Broek ontdek je de mooiste wandelroutes. Zo heeft Waterschap De Dommel een route uitgezet die je vanaf de stadswallen van ’s-Hertogenbosch dwars door Het Bossche Broek leidt. De wandeling komt ook door Vught en langs Fort Isabella dat werd gebouwd tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Bij terugkomst bij de Vughterbrug in ’s-Hertogenbosch kun je ervoor kiezen om met het zelfbedieningspontje over de Dommel te gaan. Ook Het Groene Woud heeft een aantal mooie routes uitgezet. Er zijn twee wandelroutes, een van vijf kilometer en een van tien kilometer. De routes kun je hier downloaden. Wil je liever zelf je route uitstippelen? Gebruik dan het knooppuntennetwerk van Het Groene Woud. De knooppuntenkaart is verkrijgbaar bij  VVV-vestigingen in Het Groene Woud. Je kunt je route ook online uitstippelen op de website van Visit Brabant.