1.100 kilometer fietspad

Even tot rust komen in de natuur, genieten van de heerlijke streekproducten én je verwonderen over het nieuwste design. Dat alles ervaar je aan de Groene Corridor. De Groene Corridor verbindt het bruisend hart van Eindhoven, de historische markt van Oirschot en Het Groene Woud met elkaar. De komende jaren wordt de dertien kilometer lange Groene Corridor verder ontwikkeld met meer groen, beleving en recreatiemogelijkheden. Dit gebeurt onder meer met de komst van een nieuwe fiets- en wandelbrug over het Wilhelminakanaal, het zichtbaar maken van een historisch legerkamp uit 1831 op de Oirschotse Heide en er zijn ideeën voor een uitkijktoren. Meer informatie vind je op www.groenecorridor.nl.

Philips Fruittuin

Nu is er al veel te beleven aan de Groene Corridor. Tijdens een fietstocht van Oirschot naar Eindhoven mag een bezoek aan de Philips Fruittuin zeker niet ontbreken. Struin rond in de boomgaard, proef een overheerlijke pannenkoek en ontdek in de landwinkel ambachtelijke streekproducten met vers fruit uit de boomgaard. Van speeltuin tot speurtocht, van rondleiding tot excursie en van picknick tot appelplukdag. Kijk eens op www.philipsfruittuin.nl.

Fiets- en wandelroutes

De Philips Fruittuin is één van de bezoekerscentra van Het Groene Woud. Hier vind je alle relevante informatie over Het Groene Woud en tips voor wandel- en fietsroutes. Vind je het leuk om zelf een route uit te stippelen? Kijk dan op de website van Visit Brabant of raadpleeg de kaart met daarop het fietsroutenetwerk in Het Groene Woud. Deze is verkrijgbaar bij de VVV-vestigingenin Het Groene Woud.