Wandelen en fietsen in Het Groene Woud

Verken Het Groene Woud te voet of met de fiets, een wandeling of fietstocht door Het Groene Woud mag absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek. Het Groene Woud biedt een grote verscheidenheid aan natuur: 21 natuurgebieden met elk een eigen karakter. Opvallend in dit gebied zijn onder andere de ‘bolle akkers’ in Liempde en Haaren. Deze ontstonden door bemesting met plaggen, waardoor de grond hoger kwam te liggen. Ook de Oisterwijkse Bossen en Vennen zijn een bezoekje waard! Weet je niet waar je moet beginnen? Laat je inspireren!

Met de app op pad

De wandel- en fietsroutes in Het Groene Woud zijn opgenomen in de app ‘Routes in Het Groene Woud’. Met deze handzame app op je telefoon navigeer je over de juiste paden en wegen. Leuk extraatje: de app geeft informatie en weetjes over bijzondere locaties op je route.

Downloaden via Playstore 

Downloaden via Apple Store

Wandel of fiets langs de Dommel

In de Romeinse tijd was de Dommel een belangrijke rivier waar veel werd gevaren. Ook fungeerde de Dommel als de stadsgracht voor 's-Hertogenbosch; het water dat de stad tegen potentiële vijanden moest beschermen. Tegenwoordig kun je er perfect wandelen of fietsen. De ruim 120 kilometer lange rivier start in het Belgische Peer en mondt uit in het Brabantse 's-Hertogenbosch. Zowel de fiets- als wandelroute langs de Dommel is uitgezet aan de hand van het knooppuntensysteem. Jij bepaalt de route dus helemaal zelf.

Bezoek de webshop

Beleef de tijd van de Romeinen

De invloed van de Romeinen in Het Groene Woud was groot. Op verschillende plekken, in de bodem, van Het Groene Woud zijn sporen van de Romeinen gevonden. Fietsroute Hercules Magusanus is één van de routes om op de fiets kennis te maken met het Romeinse verleden van Het Groene Woud. Ga op pad en ontdek de Romeinse geschiedenis die het gebied rijk is.

Download de route

 

Hap & Trap door Het Groene Woud

Fiets door Het Groene Woud en proef de lokale specialiteiten. Je wordt verwelkomt in het hart van Liempde. Je krijgt een mooie fietsroute door Het Groene Woud, afgewisseld met zes stops op verrassende locaties. Geniet van de mooie natuur en proef de lokale specialiteiten. Laat je verrassen door de heerlijke streekproducten!

De kosten van dit hap&trap-arrangement zijn € 44,25 per persoon (exclusief fiets, tandem of e-bike). De afstand van de route is circa 40 kilometer.

Reserveer dit arrangement