Natuur in Het Groene Woud

Ga op ontdekkingsreis en trek door het gevarieerde landschap van Het Groene Woud. Het is zeker de moeite waard om al de eenentwintig natuurgebieden te leren kennen. Door hun bijzondere landschapselementen hebben zij ieder voor zich een eigen kenmerkende identiteit. Toch hebben zij ook grote overeenkomsten. Het Groene Woud kent namelijk een rijke cultuurhistorie en hiernaast staat zij bekend om haar grote biodiversiteit. Het moge duidelijk zijn: een bezoek aan Het Groene Woud staat garant voor verwondering en plezier. Wist je overigens al dat het gebied in 2005 is uitgeroepen tot Nationaal Landschap?

Edelherten terug in Het Groene Woud

Edelherten horen oorspronkelijk thuis in de Brabantse natuur en zijn zelfs onmisbaar door hun rol als planteneter. Brabants Landschap heeft daarom besloten edelherten terug te brengen in het hart van Het Groene Woud: om precies te zijn in de Scheeken tussen Best en Liempde. Het Groene Woud is van nature een vruchtbare streek, die zeer geschikt is voor edelherten. Op 6 maart 2017 heeft Brabants Landschap in samenwerking met ARK het edelhert teruggebracht. Er is gestart met de terugkeer van 13 edelherten in een omheind gebied van 300 hectare. Deze groep kan nog langzaam groeien tot een mooie groep edelherten die past in het gebied. Na meer dan anderhalve eeuw afwezigheid is het edelhert terug in Brabant!

Het gebied blijft vrij toegankelijk voor recreatie, dus de kans is aanwezig dat je de edelherten tegenkomt tijdens een wandeling, fietstocht of excursie. Nieuwsgierig geworden? Neem dan binnenkort een kijkje!

Kampina

Laat je verrassen door ruim 1500 hectare afwisselend landschap!

Dommeldal

Dwaal rond door misschien wel het mooiste beekdal van Noord-Brabant.

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Fiets of wandel langs de vennen kijk je ogen uit!