Waar te gaan in het Groene Woud

Het Groene Woud, dat in 2005 is uitgeroepen tot Nationaal Landschap, bestaat uit een dekzandgebied waar van noord naar zuid de beekdalen van de Dommel, de Beerze, de Reusel en een deel van de Aa doorheen lopen. Tegenwoordig vormen 21 natuurgebieden samen de natuurkern van Het Groene Woud. Ook leven er honderden soorten zoogdieren, vogels, vlinders, kevers, etc.  In ieder gebied zijn bijzondere dingen te ontdekken én te ondernemen! Ook zeker de moeite waard om te bezoeken is de rijke cultuurhistorie en verassende dorpskernen in de verschillende gemeenten.

Ontdek het Nationaal Landschap

Het Groene Woud is zó bijzonder dat het in 2005 is uitgeroepen tot Nationaal Landschap. Hiermee is het gebied hét visitekaartje van Brabant en Nederland. Nationaal Landschap Het Groene Woud is een gevarieerd landschap: bos, heide, beken, graslanden, moerassen, zandverstuivingen, akkers en boerderijen liggen ingeklemd tussen de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch. Ontdek de ongerepte natuur, mooie kerken en kloosters en gezellige stadjes.

Ontdek Nationaal Landschap

Ontdek het Groene Woud - Van prachtige natuurgebieden tot historische dorpskernen: Nationaal Landschap in de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch.

Breng een bezoek aan een van de dorpskernen

Verken de bruisende steden