De Gouden Leeuw met tram
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Film 'Mooi oud Schijndel' in filmzaal van 't Spectrum

“Mooi Oud Schijndel” is een film geworden waarin foto's en filmpjes getoond worden die verweven zijn tot een grote fotofilm van een uur. …

Lees verder

“Mooi Oud Schijndel” is een film geworden waarin foto's en filmpjes getoond worden die verweven zijn tot een grote fotofilm van een uur. Door de mooie zichtlijn en de hoge zit in de theater stoelen ervaart u bij de luchtfoto's hoe is het om van boven op Schijndel neer te kijken in 1924. De 2 prachtige luchtfoto's uit die tijd komen steeds terug naast vele andere luchtfoto's. Na een korte introductie start de film op de Boschweg bij het Lidwina en via de lagere scholen en de kerk gaan we naar het zwembad. Dan gaan we naar Bolsius kaarsenfabriek met de wasbleek en via de LTS naar het Patronaat, bierbrouwerij "Het Anker", villa Nieuwegaard en via Hoofdstraat en Kerkstraat naar de kerk. We beklimmen de toren en vanuit de toren krijgen we een overzicht van de kern van Schijndel in de afgelopen 100 jaar. Van de kerk via Hoofdstraat, Tramstation, Kloosterstraat naar het klooster met de kweekschool en de kloostertuin. Vanaf het klooster via de Pastoor van Erpstraat (van 100 jaar geleden) naar de Kloosterstraat met Bazaar Vugts dan rechtsaf de Hoofdstraat in, villa Colorito, villa Rozenburg en Jansen de Wit vanuit de lucht. Dan weer een filmpje gemaakt door de motorclub Schijndel op de kruising met 5 straten: Hoofdstraat, Molenstraat, Wijbosscheweg, Stationsstraat en Korte Heikantstraat. De verkeersdrukte vanwege een motorcross wordt geregeld door een verkeersagent. Pim van Heertum, voetbalveld met hockeyveld, treinstation en dan door naar het vliegveld. Van het vliegveld naar ‘Mooi Oud Weibosch’ met interieur foto's van de oude kerk, de kapotgeschoten kerk en klooster. We eindigen met de nieuwe kerk en het nieuwe klooster of verpleegtehuis St Barbara.

Na de pauze draaien we de documentaire van Henk Helsdingen over "De Sok.

Deze documentaire beschrijft het wel en wee van de Koninklijke Kousen – en Sokkenfabriek "Jansen de Wit” die we op de zo succesvolle heemmanifestatie al hebben laten zien maar nu op het grote scherm nog mooier overkomt.

 

 

Lees minder

Contact

Adres:
Spectrum Podium
Steeg 9
5482 WN Schijndel
Plan je route

Wanneer

  • De zaal is vanaf 19.00 uur open. Gereserveerde kaartjes kunnen vanaf 19.00 uur afgehaald worden aan de ‘zaal'.

Prijzen

  • Om de kosten die aan het draaien van films in de podiumzaal zijn verbonden, te kunnen betalen, vragen we aan iedere bezoeker een kleine bijdrage van € 3,00 per persoon.

    U kunt reserveren door een mail te sturen naar: jwaalders@kpnmail.nl , secretaris van onze heemkundekring, met vermelding van adres en woonplaats. U krijgt een bevestiging van uw reservering. U dient te betalen bij het ophalen van de gereserveerde kaartjes.

Locatie