Schapen
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Boottocht naar Schaapskooi Schijndel

UITpunt & Toerisme Veghel organiseert een boottocht naar de Schaapskooi. Op dinsdag 10 september vaart de ‘Zoete Lieve Gerrit’ van de Noordkade naar Schijndel. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht.

Programma
Om 09:30 uur neemt de ‘Zoete Lieve Gerrit’ u mee vanaf de Noordkade naar de sluis in Schijndel. Onderweg kun…

Lees verder

UITpunt & Toerisme Veghel organiseert een boottocht naar de Schaapskooi. Op dinsdag 10 september vaart de ‘Zoete Lieve Gerrit’ van de Noordkade naar Schijndel. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht.

Programma
Om 09:30 uur neemt de ‘Zoete Lieve Gerrit’ u mee vanaf de Noordkade naar de sluis in Schijndel. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Aangekomen in Schijndel zorgt De Fietsenwinkel Zijtaart dat er voor u een fiets of tandem klaarstaat. U gaat vervolgens per fiets (op eigen gelegenheid) naar de Schaapskooi waar een activiteit plaatsvindt. Wat, dat houden we nog even geheim. Na deze activiteit kunt u genieten van een lunchbuffet. Als de lunch wat gezakt is, stappen we weer op de fiets voor een route terug richting Veghel (op eigen gelegenheid). Tussen 15:00 en 15:30 uur bent u terug bij UITpunt Veghel waar u de fiets of tandem kunt inleveren.

Schaapskooi
Aan de rand van natuurgebied het Wijboschbroek vindt u de Schaapskooi. Een prachtige plek met herbouwd cultureel erfgoed en unieke bewoners. Naast een gezellige plek voor bezoekers, fietsers en wandelaars is het ook een locatie voor educatieve projecten, workshops en groepsbezoeken. Bij de Schaapskooi ziet u vooral oude inheemse rassen. Naast schapen zijn er ook runderen en kippen. Tijdens een bezoek aan de Schaapskooi kunt u ook een kijkje nemen bij de groente- en kruidentuin, de boomgaard, de bijenkassen, een bloementuin met vijver en het hopveld.

Lees minder

Contact

Adres:
Schaapskooi Schijndel
Martemanshurk 12
5482 WP SCHIJNDEL
Plan je route

Prijzen

  • € 42,50
  • Kaarten voor de excursie zijn inclusief lunch, fietsen en activiteit. Je kunt deze verkrijgen bij UITpunt Veghel of online via www.uitpuntveghel.nl.

Locatie