Natuur in Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel is ook wel het Groene Buiten van 's-Hertogenbosch. Kom tot rust in de Meierij en ontdek zelf wat er allemaal te vinden is de natuurgebieden. Of je nu uitwaait langs de Dommel, rondkijkt bij de verschillende landgoederen of op historische ontdekkingstocht gaat in de hertogdorpen, je bent gegarandeerd van een leuke dag uit. 

 

Rivier De Dommel

De Dommel is een rivier die ontspringt op de Donderslagse Heide ten zuiden van het Belgische Peer. Waar De Dommel begint als klein stroompje, verandert zij langzaam in een klein meanderend beekje tot een flinke rivier vlak bij het eindpunt. Bezoek je Sint-Michielsgestel, dan mag je dit pareltje zeker niet missen.


Fiets of wandel langs De Dommel

 Landgoed Haanwijk

Bij Landgoed Haanwijk ligt de geschiedenis voor het oprapen. De ondergrondse resten van Romeinse villa's zijn lastig te zien, maar de dijkjes uit de Middeleeuwen duidden erop dat het landgoed een rijke historie kent. Wandel door het bos, de weitjes en statige lanen, wie weet spot je dan zelfs een das onderweg!
 

Bezoek Landgoed Haanwijk

 

Landgoederen Zegenwerp, Venrode en Eikenhorst

Deze drie landgoederen bevinden zich allemaal in de nabijheid van Sint-Michielsgestel. Stuifzand, dassenburchten, dennenbossen, de landschappen zijn gevarieerd. Kom jij een kijkje nemen? 


Bezoek de drie landgoederen

 

Arboretum D'n Hooidonk

Wat als hobby begon op 864m2 is na bijna 40 jaar uitgegroeid naar 7,5 ha met bomen, struiken en een waterpartij met een brug.Bomentuin D'n Hooidonk is een uniek arboretum, omdat het een van de weinigen, relatief jonge bomentuinen van Nederland is. Tevens gaat achter de herkomst van de vele bomen en struiken een persoonlijk verhaal schuil of zijn ze geschonken door bekende personen. 
 

Bezoek Bomentuin D'n Hooidonk

Natuurgebieden Sint-Michielsgestel