Servatiuskerk Smitsorgel
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Inloopconcert Servatiuskerk door Aldert Winkelman

Wie is Aldert Winkelman?
Aldert Winkelman, geboren in 1954 in Uitgeest, studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam klavecimbel, orgel, kerkmuziek en koordirectie en aan het Conservatorium Maastricht compositie en muziektheorie. Hij is onder andere dirigent, docent, componist en kerkmusicus. Als organist, maar ook als klavecinist concerteert hij veelvuldig in binnen- en buitenland. Hij was orgeldocent aan de muziekscholen te Bemmel, Wijchen, Bladel en Aalst-Waalre. Als organist was hij verbonden aan de Sint-Bavokerk in Heemstede, de O.L.V. Munsterkerk en Sint-Christoffelkathedraal in Roermond en hij was dirigent-organist aan de Sint-Joriskerk in Eindhoven, de Sint-Petruskerk in Oirschot en de Sint-Lambertuskerk in Wouw. Als componist schreef hij kamermuziek, koorwerken, liederen, orgel- en pianowerken. Zijn muziek is grotendeels tonaal en geschreven in een gematigd eigentijds klank-idioom. Hoewel het voor hem geen vooropgestelde uitgangspunten zijn, spelen toegankelijkheid en speelbaarheid wel een belangrijke rol in zijn composities.…

Lees verder

Wie is Aldert Winkelman?
Aldert Winkelman, geboren in 1954 in Uitgeest, studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam klavecimbel, orgel, kerkmuziek en koordirectie en aan het Conservatorium Maastricht compositie en muziektheorie. Hij is onder andere dirigent, docent, componist en kerkmusicus. Als organist, maar ook als klavecinist concerteert hij veelvuldig in binnen- en buitenland. Hij was orgeldocent aan de muziekscholen te Bemmel, Wijchen, Bladel en Aalst-Waalre. Als organist was hij verbonden aan de Sint-Bavokerk in Heemstede, de O.L.V. Munsterkerk en Sint-Christoffelkathedraal in Roermond en hij was dirigent-organist aan de Sint-Joriskerk in Eindhoven, de Sint-Petruskerk in Oirschot en de Sint-Lambertuskerk in Wouw. Als componist schreef hij kamermuziek, koorwerken, liederen, orgel- en pianowerken. Zijn muziek is grotendeels tonaal en geschreven in een gematigd eigentijds klank-idioom. Hoewel het voor hem geen vooropgestelde uitgangspunten zijn, spelen toegankelijkheid en speelbaarheid wel een belangrijke rol in zijn composities.
Zijn composities zijn integraal opgenomen in de Collectie Brabantse Componisten van de Brabant-Collectie van de universiteitsbibliotheek van Tilburg University. Hij was lid en later voorzitter van het bestuur van de Vereniging van Componisten in Noord-Brabant.
Wie meer wil weten over Aldert Winkelman kan terecht op zijn website:
www.aldertwinkelman.nl.

Lees minder

Contact

Adres:
Sint Servatiuskerk
Markt 17
5482 NE SCHIJNDEL
Plan je route

Prijzen

  • Gratis

Locatie