Natuur in Schijndel

Schijndel ligt aan de rand van het Groene Woud en heeft de echte natuurliefhebbers veel te bieden! Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door het veelzijdige landschap. Het zal je verbazen hoeveel moois je te zien krijgt!

Natuurgebied Smaldonk

Ontdek natuurgebied Smaldonk! Dit gebied is gelegen tussen Schijndel en natuurgebied Wijboschbroek. Het is een prachtig gebied om doorheen te wandelen en te genieten van onder andere paddenstoelen, grienden en houtwallen. Maak een ommetje Smalkdonk!

Het Wijboschbroek

In het verleden was het Wijboschbroek een gebied met moerasbossen. Sinds die tijd is er veel veranderd. De bomen werd in de loop van de tijd gerooid en er ontstonden akkers. Eind 19e eeuw werden er ophogingen en bomen aangeplant. Dit was het begin van het Wijboschbroek zoals het er nu uit ziet.

Natuurgebied de Geelders

Natuurgebied de Geelders is gelegen tussen Boxtel en Liempde. Dit gebied bestaat uit hakhoutwallen, loofbos met dreven, populierenbosjes, heide, grasland en akkers. Tegenwoordig behoort natuurgebied de Geelders tot de belangrijke natte bosgebieden van Nederland.

Heemtuin de Blekert

Op 11 december 1989 plantte burgemeester Scholten de eerste boom van dit heempark. Tien jaar later werd dit park uitgebreid en sinds 1998 is er een blokhut toegevoegd aan het park. Het park is uitgegroeid tot een mooi natuurgebied onder de naam de Blekert. 

Schijndel in het Groene Woud