a4247ac3dc03402498935515abb28178.jpg

Heempark De Blekert

Heempark De Blekert is een landschappentuin, met als hoofddoel het onder de aandacht brengen van het Schijndels landschap.

Dit doel willen we bereiken door het organiseren van openstellingen, excursies houden voor een breed publiek, en speurtochten uitzetten voor de scholen.

Met het inrichten van natuurvriendelijke landschapselementen werk je automatisch ook aan een belangrijk nevendoel, nl. het creƫren van een reservaatsfunctie voor planten en dieren.

In De Blekert komen planten en dieren voor, die je zelden aantreft in het buitengebied. Dat heeft te maken met de ideale omstandigheden, die wij als beheerder kunnen bepalen. Wij zetten de kaders zo goed mogelijk uit, en moeder natuur vult de rest in. Zo is en blijft heemtuinieren spannend, en kijk je elk jaar weer uit naar het komende groeiseizoen!

Openingstijden

  • Heempark De Blekert hanteert de volgende openingstijden: Van april t/m september is het heempark elke zondagmiddag van 13.00 - 16.00 uur open voor publiek. Elke 1ste zondag van de maand is er een thema excursie. Kijk hiervoor in de agenda voor meer info.

Locatie