Ga op ontdekkingsreis en trek door het gevarieerde landschap van Het Groene Woud. Het is zeker de moeite waard om al de eenentwintig natuurgebieden te leren kennen. Door hun bijzondere landschapselementen hebben zij ieder voor zich een eigen kenmerkende identiteit. Toch hebben zij ook grote overeenkomsten. Het Groene Woud kent namelijk een rijke cultuurhistorie en hiernaast staat zij bekend om haar grote biodiversiteit. Het moge duidelijk zijn: een bezoek aan Het Groene Woud staat garant voor verwondering en plezier. Wist je overigens al dat het gebied in 2005 is uitgeroepen tot Nationaal Landschap?

Edelherten komen terug naar Het Groene Woud

Edelherten horen oorspronkelijk thuis in de Brabantse natuur en zijn zelfs onmisbaar door hun rol als planteneter. Brabants Landschap heeft daarom besloten edelherten terug te brengen in het hart van Het Groene Woud: om precies te zijn in de Scheeken tussen Best en Liempde. Het Groene Woud is van nature een vruchtbare streek, die zeer geschikt is voor edelherten. Gestart wordt met de terugkeer van 12 tot 15 edelherten in een omheind gebied van 300 hectare. Deze groep kan nog langzaam groeien tot een mooie groep edelherten die past in het gebied. De terugkeer van het edelhert staat gepland in het najaar van 2016.

Het gebied blijft vrij toegankelijk voor recreatie, dus de kans is aanwezig dat je de edelherten tegenkomt tijdens een wandeling, fietstocht of excursie. Nieuwsgierig geworden? Neem dan binnenkort een kijkje!

Kampina

Laat je verrassen door ruim 1500 hectare afwisselend landschap!

Dommeldal

Dwaal rond door misschien wel het mooiste beekdal van Noord-Brabant.

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Fiets of wandel langs de vennen kijk je ogen uit!