Oirschot is een gemeente met ongeveer 18.000 inwoners, gelegen in de provincie Noord-Brabant. Oirschot bestaat daarnaast uit de dorpskernen Middelbeers, Oostelbeers, Westelbeers en Spoordonk.

Oirschot kent vele monumentale gebouwen van een rijk historisch verleden. Niet minder dan elk unieke natuurgebieden maken Oirschot tot een groene gemeente.Wil je meer weten over de geschiedenis van Oirschot? Maak dan een uitstapje naar de canon van Oirschot.  Buiten de bebouwde kom is het één en al natuur: heide, vennen en voor deze streek specifieke coulissenlandschappen. VVV-Oirschot heeft een groot aantal routes uitgezet over de buitenwegen en de fiets- ruiter- en wandelpaden. Daarnaast is het ook de moeite waard om hier tijdens de vakantie of een weekend te genieten van het 'Monument in het Groen".

De Oirschotse Markt met de meer dan vijf eeuwen oude St. Petruskerk ( Basilica Minor ) en het uit 1513 daterende voormalig raadhuis is een van de mooiste pleinen van Brabant. In de schaduw van het plein ligt het intieme Vrijthof met het Boterkerkje, dat het oudste tufstenen godshuis van Brabant is. Ook in de kernen van Spoordonk en de Beerzen staan bezienswaardige monumenten.

Ontdek de leukste evenementen